top of page

Paslanmaz Çelik Nasıl Paslanmaz Tutulur

Paslanmaz çelik mükemmel bir malzemedir. Doğru şekilde işlenirse, uzun süre parlak ve paslanmaz kalabilir. Ancak, doğal tuzlu su, paslanmaz çeliği etkileyen agresif ve aşındırıcı bir ortamdır. "Paslanmaz" olarak bilinen 316L sınıfı çelik bile zamanla paslanabilir ve bakım gerektirebilir.



316L çelik, özellikle tuzlu su ile temas ettiğinde, zaman içinde sorun yaşayabilir. Tuzlu su, hemen hemen her çelik alaşımına karşı çok agresif bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, çelikle temas süresini mümkün olduğunca kısa tutmak önemlidir. Özellikle nemli ve ılıman bölgelerde, yağmur bu sorunu çözebilir. Ancak sıcak ve kuru koşullarda, tuzlu su çeliğe yapışabilir, çünkü yağmur yağışı sınırlıdır.


Tuzlu su, yüzeysel çukur korozyonuna neden olabilir. Bu tür korozyon, genellikle işlevsel bir soruna yol açmasa da estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Tuzlu suyun mümkün olduğunca çabuk temizlenmesi, temas süresini azaltır ve dolayısıyla korozyon riskini azaltır. İki haftada bir yapılacak iyi bir tatlı su ile yıkama genellikle işe yarayacaktır.




29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page