top of page

Yelkenli Bir Teknede Direk Montajı ve Demontajı

Yelkenli bir teknenin direğini demonte etmenin birden fazla nedeni olabilir. Bu durumlar arasında bakım ve onarım işlemleri, yatırım veya değişiklik düşünceleri, tekne nakliyatı, genel bakım ihtiyacı olabilir. Direk demontajı, tekne direği üzerinde yapılması planlanan işlemleri kolaylaştırabilir, bakımı iyileştirebilir. Ancak, bu işlem deneyimli bir yelkençi veya uzman ekibin gözetiminde gerçekleştirilmelidir, ayrıca emniyet önlemleri dikkatlice uygulanmalıdır.

Fenerbahçe Marina'da gerçekleşen direk demontaj işçiliği

Direk demontajı yapılmadan önce tekneyi eski ayarlarına getirmek için gerekli ölçümleri yapıyoruz. Direğin güverte ile bağlantılı olan parçalarının sökümünü gerçekleştirip ön hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Tüm güvenlik önlemleri alındıktan sonra direği vinç yardımı ile kaldırıp, direk taşıma aparatlarımızın üzerine koyarak uygun bir alana taşıyoruz.


Eğer direkte bir boya yada vernik işi yapılacaksa, direk üzerinde bulunan herşeyin kaydını ve görselini alarak, direk üzerinde bulunan herşeyi sökerek, boya sonrasına kadar depomuzda saklıyoruz.



Direk üstünde bulunan çatlak veya kırılan parçalar var ise bunların tamirinin en iyi şekilde yapılmasını sağlıyoruz.


Direkte yapılması gereken işlemler tamamlandıktan sonra direk tekrar tekneye montajı yapılarak eski ayarlarına getiriliyor.


Sizde direğinizi söküm takım işleri için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page