top of page

Yelkenli Teknelerde Arma Kontrolü

Yelkenli teknelerde, arma kontrolü düzenli olarak yapılması gereken, kapsamlı bir muayenedir ve seyir güvenliği ile seyir verimini etkileyebilecek potansiyel sorunları tespit etmeyi amaçlar.

Bu kontroller, her teknenin özelliklerine göre farklılık gösterir ve bir dizi faktöre bağlı olarak belirlenir.


Arma Kontrolünde Neleri Kontrol Ediyoruz?

Kontrol, direk ve bumba profillerinden, gurcata uçlarına kadar bir dizi detaylı incelemeyi içerir. Direk ve bumba profillerinin aşınma, çatlak, yırtık kontrolünden, bağlantı ekipmanlarının durumuna kadar birçok unsuru kapsar.


Ana Yelken Mandar Makarasında Kırıklar Var.


Nasıl Gerçekleştiriyoruz?

Kontrolü, büyüteçli makro gözlem ve özgün kimyasalların kullanılmasıyla mikro çatlakları tespit edebilecek bir süreç içerir. Rapor, görsel açıklamalar, sigorta beyan referansı, çözüm önerileri ve fiyat teklifi içerir.


Başıstıralya Üst Terminaldeki Çatlak


NDT(Non Destructive Testing) ile çatlak tespiti



Kontrolü Kim Gerçekleştiriyor?

Kontrolün gerçekleştirilmesi için yüksekte çalışma, iş güvenliği sertifikası, mesleki yeterlik belgesi ve sağlık raporu gibi yetkinliklere sahip ekibimiz tarafından yapılmalıdır.


Terminaldeki Çatlak



Tekne Sahibi Olarak Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tekne sahibi olarak, teknenizdeki liftinleri ara sıra kontrol etmeli ve aşağıdaki görseldeki gibi bir paslanma varsa mutlaka arma konusunda destek almalısınız. Çatlakların ön belirtisi olan bu pas akıntılarını ciddiye almalısınız.




Arma Kontrol Rapor,u arma kontrolünün mevcut durumu veya çözüm önerileri ile arma kullanım ömrüne dair taahhütte bulunmaz. Seyir güvenliğini, konforunu ve performansını sürdürmek isteyen tekneler için arma kontrolü, olası sorunları önceden tespit etmenin anahtarıdır.


17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page